BRZOSKWINIOWE
SKŁADNIKI:
- 1,5 szklanki mąki
- 0,5 szklanki płatków owsianych
- 2 łyżki otrębów
- 3 łyżki brązowego cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżeczki cukru wanilinowego
- 1 łyżeczka imbiru
- 1 szczypta soli
- 1 szklanka mleka
- 5 łyżek oleju
- 2 jajka
- 2 łyżki świeżego startego imbiru
- 3 brzoskwinie
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1 łyżeczka cynamonu
- 2 szklanki twarogu mielonego
- 3 łyżki masła
- 3 łyżki cukru pudru
- 1 łyżeczka aromatu waniliowego
CO I JAK:
1. W jednej misce wymieszać mąkę, płatki, otręby, brązowy cukier, proszek, cukier wanilinowy,
imbir i sól, a w drugiej mleko, olej, jajka i świeży imbir.
2.
Połączyć ze sobą suche i
mokre składniki.
3.
2 brzoskwinie obrać i pokroić
w kostkę.
Podsmażyć na patelni z miodem, sokiem z cytryny i cynamonem.
Podsmażyć na patelni z miodem, sokiem z cytryny i cynamonem.
4.
Do każdej z foremek nałożyć łyżkę ciasta, położyć na nim
łyżeczkę przestygniętych brzoskwiń
i przykryć drugą łyżką ciasta.
i przykryć drugą łyżką ciasta.
PIEC: 22
min. 170° C
5.
Wymieszać ze sobą twaróg, masło, cukier puder i aromat.
6.
Na przestygnięte babeczki
układać jeszcze po łyżeczce podsmażonych brzoskwiń.
Udekorować je kremem i brzoskwinią pokrojoną w plasterki.
WERSJA DO DRUKU
Udekorować je kremem i brzoskwinią pokrojoną w plasterki.
WERSJA DO DRUKU
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz