niedziela, 25 listopada 2012

dla słodkich i dla kwaśnych


CYTRYNOWE Z KIWI I PIANKĄ

SKŁADNIKI:
  • 1,5 szklanki mąki
  • 4 łyżki brązowego cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 szklanka jogurtu naturalnego
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 3 łyżki oleju
  • 2 jajka
  • 3 łyżki startej skórki z cytryny
  • 2 kiwi
  • 2 białka
  • 0,5 szklanki cukru pudru


CO I JAK:
1. W jednej misce połączyć mąkę, brązowy cukier 
i proszek do pieczenia, a w drugiej jogurt, sok, olej i jajka.
2. Do suchej mieszanki wlać mokrą i niezbyt dokładnie wymieszać. 
Do masy dodać skórkę.
3. Ciasto rozlać do foremek i ułożyć na nim pokrojone w kostkę kiwi.
4. Białka ubić z cukrem. 
Powstałą piankę rozłożyć na cieście z kiwi.

PIEC:   27 min.   140° C

WERSJA DO DRUKU

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz