POMARAŃCZOWE
Z CZEKOLADĄ I MIGDAŁAMI
SKŁADNIKI:
- 0,5 szklanki masła
- 1 jajko
- 1,2 szklanki maślanki
- 0,5 szklanki soku z pomarańczy
- 2 szklanki mąki
- 0,3 szklanki brązowego cukru
- 1 łyżeczka sody
- 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1 szczypta soli
- 1 tabliczka czekolady deserowej
- 3 łyżki startej skórki z pomarańczy
- 0,5 szklanki płatków migdałowych
CO
I JAK:
1.
Roztopić masło.
2.
W jednej misce połączyć suche składniki, w drugiej mokre.
3.
Do suchej mieszanki wlać mokrą i niezbyt dokładnie wymieszać.
4.
Do masy dodać posiekaną czekoladę, skórkę z pomarańczy oraz
większość płatków migdałowych.
5.
Ciasto rozlać do foremek. Posypać resztą płatków.
PIEC: 20
min. 180° C
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz