Z
CZEKOLADĄ I KOKOSEM
SKŁADNIKI:
(na 18 babeczek)
- 0,5 kostki masła
- 1 szklanka mleka
- 1 jajko
- 4 łyżki mleczka kokosowego
- 2 szklanki mąki
- 0,5 szklanki cukru
- 1 łyżka kakao
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody
- 1 łyżka cukru wanilinowego
- 2 tabliczki czekolady deserowej
- 1,5 szklanki pokrojonego w plasterki kokosa
- 0,5 szklanki mleczka kokosowego
- 0,5 szklanki cukru pudru
CO
I JAK:
1.
Roztopić masło. W jednej
misce połączyć ze sobą schłodzone masło i z mlekiem, jajkiem i
mleczkiem kokosowym. W drugiej misce wymieszać mąkę z cukrem,
kakao, proszkiem, sodą i cukrem wanilinowym.
2.
Do suchej mieszanki wlać mokrą i niezbyt dokładnie wymieszać.
4.
Ciasto rozlać do foremek.
PIEC: 18
min. 170° C
5.
Drugą tabliczkę czekolady roztopić i połączyć z mleczkiem i
cukrem
pudrem.
6.
Przestygnięte babeczki zanurzać w schłodzonej polewie i dekorować
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz