PB&J
SKŁADNIKI:
- 0,25 kostki masła
- 5 łyżek masła orzechowego
- 0,75 szklanki mleka
- 2 jajka
- 1 szklanka mąki
- 0,5 szklanki otrębów
- 0,5 szklanki płatków owsianych
- 4 łyżki brązowego cukru
- 2 łyżeczki cukru wanilinowego
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 12 łyżeczek dżemu
CO
I JAK:
1.
Roztopić dwa rodzaje masła i wymieszać z mlekiem.
2.
W jednej misce połączyć suche składniki, a w drugiej mokre
(bez dżemu).
(bez dżemu).
3.
Do suchej mieszanki wlać mokrą i niezbyt dokładnie wymieszać.
4.
Do każdej z foremek nałożyć łyżkę ciasta, położyć na nim
łyżeczkę dżemu i przykryć drugą łyżką ciasta.
PIEC: 20
min. 180° C
Krótka uwaga: dla niezorientowanych – PB&J to peanut butter & jelly, stąd nazwa
WERSJA DO DRUKU
Krótka uwaga: dla niezorientowanych – PB&J to peanut butter & jelly, stąd nazwa
WERSJA DO DRUKU
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz