wtorek, 25 grudnia 2012

dla tych, którzy wiedzą, że masło orzechowe i dżem to duet idealny


 PB&J

SKŁADNIKI:
  • 0,25 kostki masła
  • 5 łyżek masła orzechowego
  • 0,75 szklanki mleka
  • 2 jajka
  • 1 szklanka mąki
  • 0,5 szklanki otrębów
  • 0,5 szklanki płatków owsianych
  • 4 łyżki brązowego cukru
  • 2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 12 łyżeczek dżemu

CO I JAK:
1. Roztopić dwa rodzaje masła i wymieszać z mlekiem.
2. W jednej misce połączyć suche składniki, a w drugiej mokre
 (bez dżemu).
3. Do suchej mieszanki wlać mokrą i niezbyt dokładnie wymieszać.
4. Do każdej z foremek nałożyć łyżkę ciasta, położyć na nim łyżeczkę dżemu i przykryć drugą łyżką ciasta.

PIEC:   20 min.   180° C

Krótka uwaga: dla niezorientowanych  PB&J to peanut butter & jelly, stąd nazwa

WERSJA DO DRUKU

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz