KAWOWE
SKŁADNIKI:
- 0,5 kostki masła
- 2 łyżki kawy rozpuszczalnej
- 1 szklanka mleka
- 1 jajko
- 2 szklanki mąki
- 0,5 szklanki cukru
- 3 łyżeczki cynamonu
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżeczki cukru wanilinowego
- 1 szczypta soli
1.
Roztopić masło. Kawę zaparzyć w minimalnej ilości wody
i
wymieszać z mlekiem.
3.
W jednej misce połączyć
suche składniki, w drugiej mokre.
4.
Do suchej mieszanki wlać mokrą i niezbyt dokładnie wymieszać.
5.
Ciasto rozlać do foremek.
PIEC: 22
min. 180° C
POLEWA
Z BIAŁEJ CZEKOLADY:
Roztopić
tabliczkę białej czekolady i wymieszać z dwiema łyżkami masła.
Można podać z posypką.
Krótka uwaga: Dla urozmaicenia do ciasta można dodać drobno posiekaną czekoladę deserową.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz