MOKKA
SKŁADNIKI:
- o,75 kostki masła
- 0,6 szklanki cukru pudru
- 3 jajka
- 0,5 szklanki mleka
- 1 podwójne espresso
- 1,5 szklanki mąki
- 1 łyżka kakao
- 1 łyżka kawy mielonej
- 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 0,5 łyżeczki sody
- 2 łyżeczki cukru wanilonowego
- 1 szklanka twarogu mielonego
- 5 łyżek cukru pudru
- 1 espresso
- 1 szklanka słodkiej śmietanki
- 1 łyżka śmietan-fiksu
- 1 tabliczka czekolady deserowej
- 0,5 tabliczki czekolady mlecznej
- 0,5 szklanki słodkiej śmietanki
- 12 ziaren kawy w czekoladzie
CO
I JAK:
1.
Masło utrzeć z cukrem pudrem. Dodać jajka.
2.
Mleko wymieszać z espresso. Przesianą mąkę połączyć z kakao,
kawą,
proszkiem do pieczenia, sodą i cukrem wanilinowym.
3.
Do masy porcjami dodawać na zmianę mleko z kawą i składniki
suche.
4.
Ciasto rozlać do foremek.
PIEC: 20
min. 170° C
5.
Twaróg wymieszać z cukrem
pudrem i ostygniętym espresso. Słodką
śmietankę ubić z
śmietan-fiksem. Dodać do masy.
6.
Roztopić obie czekolady i wymieszać ze śmietanką. Obie masy
odłożyć
do schłodzenia.
7.
Na babeczki rękawem cukierniczym nałożyć najpierw masę
czekoladową,
Śliczne Ci wyszły :)
OdpowiedzUsuńOch! Ach! Dziękuję :)
Usuń