BEZGLUTENOWE
MIGDAŁOWO-KAKAOWE
SKŁADNIKI:
- 3 jajka
- 0,5 szklanki cukru
- 0,5 kostki masła
- 0,3 szklanki mleka
- 1,7 szklanki mielonych migdałów
- 4 czubate łyżki kakao
- 2 łyżki masła
- 2łyżki mleka
- 2 łyżki kakao
- 2 łyżki cukru pudru
- 12 migdałów
CO
I JAK:
1.
Jajka ubić z cukrem. Dodać roztopione i schłodzone masło i mleko.
2.
Do masy wsypać mielone migdały i kakao i dobrze wymieszać
3.
Ciasto rozlać do foremek.
PIEC: 20
min. 170° C
4.
Masło roztopić i dodać
ciepłe mleko. Wymieszać z kakao i cukrem. Odstawić do zgęstnienia.
5.
Migdały zalać wrzątkiem i obrać. Babeczki udekorować polewą
kakaową i migdałami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz