piątek, 29 marca 2013

dla wypowiadających wojnę glutenowi



 BEZGLUTENOWE MIGDAŁOWO-KAKAOWE

SKŁADNIKI:

  • 3 jajka
  • 0,5 szklanki cukru
  • 0,5 kostki masła
  • 0,3 szklanki mleka
  • 1,7 szklanki mielonych migdałów
  • 4 czubate łyżki kakao


  • 2 łyżki masła
  • 2łyżki mleka
  • 2 łyżki kakao
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 12 migdałów


CO I JAK:
1. Jajka ubić z cukrem. Dodać roztopione i schłodzone masło i mleko.
2. Do masy wsypać mielone migdały i kakao i dobrze wymieszać
3. Ciasto rozlać do foremek.

PIEC:   20 min.    170° C

4. Masło roztopić i dodać ciepłe mleko. Wymieszać z kakao i cukrem. Odstawić do zgęstnienia.
5. Migdały zalać wrzątkiem i obrać. Babeczki udekorować polewą 
kakaową i migdałami.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz