MOCNO CZEKOLADOWE Z
KAJMAKIEM I NUTKĄ POMARAŃCZY
SKŁADNIKI:
- 0,5 kostki masła
- 1 tabliczka czekolady deserowej
- 0,5 szklanki mleka
- 2 jajka
- 0,5 szklanki brązowego cukru
- 1 szklanka mąki
- 2 łyżki kako
- 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 0,5 łyżeczki sody
- 1 szczypta soli
- 12 łyżeczek kajmaku
- 2 szklanki twarogu
- 5 łyżek kajmaku
- 3 łyżki startej skórki z pomarańczy
CO
I JAK:
1.
Masło i czekoladę roztopić. Dodać mleko.
2.
Jajka ubić z cukrem. Dodać płynne składniki.
3.
Przesianą mąkę połączyć z kakao, proszkiem, sodą i solą i
dodać do masy.
4.
Ciasto rozlać do foremek.
PIEC: 17
min. 180° C
5.
Babeczkom odciąć górę,
wydrążyć w nich dołek i wypełnić go łyżeczką kajmaku. Z
powrotem przykryć.
6.
Twaróg połączyć z kajmakiem i skórką z pomarańczy. Masę
odstawić do
schłodzenia, a następnie udekorować nią przestygnięte babeczki.
Krótka uwaga: Do dekoracji babeczek użyłam jeszcze posypki czekoladowej
i kwiatków wyciętych ze skórki z pomarańczy.
WERSJA DO DRUKU
schłodzenia, a następnie udekorować nią przestygnięte babeczki.
Krótka uwaga: Do dekoracji babeczek użyłam jeszcze posypki czekoladowej
i kwiatków wyciętych ze skórki z pomarańczy.
WERSJA DO DRUKU
same pyszności kryją się w tych babeczkach :)
OdpowiedzUsuń