BUDYNIOWE
SKŁADNIKI:
- 2 szklanki mąki
- 0,3 szklanki cukru pudru
- 0,75 kostki masła
- 2 żółtka
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- 2,5 szklanki mleka
- 2 torebki budyniu
- owoce (najlepiej jagodowe)
CO I JAK:
1. Z mąki, cukru pudru, masła, żółtek i jogurtu wyrobić ciasto i wstawić je na pół godziny do lodówki.
2. Foremki na babeczki (ok. 20) dobrze wysmarować roztopionym masłem i wy-
łożyć ciastem (najłatwiej podzielić uprzednio ciasto na 20 kuleczek).
PIEC: 15 min. 200° C
3. Po upieczeniu zagotować na mleku budyń i wypełnić nim od razu przestygnię-
te babeczki. Udekorować owocami.
WERSJA DO DRUKU
Krótka uwaga: Nie wiesz, co zrobić z białkami?
Proponuję babeczki cytrynowe z kiwi i pianką.
Krótka uwaga: Nie wiesz, co zrobić z białkami?
Proponuję babeczki cytrynowe z kiwi i pianką.
Poprosze o takie przy kazdej okazji, nie tylko na Dzien Matki! ;)
OdpowiedzUsuńBardzo dziekuje za udzial w akcji!
Mam nadzieje, ze spotkamy sie za rok! :)
Kasia (lejdi-of-the-house.bloog.pl)