CZARNO-BIAŁE Z
TRUSKAWKAMI
SKŁADNIKI:
- 0,5 kostki masła
- 1 czekolada deserowa
- 1,5 szklanki mąki
- 3 łyżki cukru pudru
- 1 żółtko
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- 1 torebka budyniu śmietankowego
- 1,5 szklanki mleka
- 3 szklanki pokrojonych na ćwiartki truskawek
CO
I JAK:
1.
Masło i czekoladę roztopić.
Odstawić do schłodzenia.
2.
Z mąki, cukru pudru, żółtka, jogurtu, masła
i czekolady wyrobić ciasto i
wstawić je na pół godziny do lodówki.
3.
Foremki na babeczki dobrze wysmarować
roztopionym masłem i
wyłożyć je ciastem
(najłatwiej podzielić uprzednio ciasto na 12
kuleczek).
PIEC: 15
min. 200° C
4.
Po upieczeniu zagotować na mleku budyń
i wypełnić nim od razu
przestygnięte babeczki.
Ślicznie się prezentują :)
OdpowiedzUsuń