POMIDOROWE Z AWOKADO
- 1,5 szklanki mąki
- 0,5 szklanki otrębów
- 0,5 kostki masła
- 2 jajka
- 1,5 łyżki koncentratu pomidorowego Pudliszki
- 0,5 łyżeczki soli
- 0,5 łyżeczki pieprzu
- 0,5 łyżeczki cukru
- 0,5 szklanki ziaren słonecznika
- 2 awokado
- 0,5 szklanki gęstego jogurtu naturalnego
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka pieprzu
- 20 pomidorków koktajlowych
- szczypior do dekoracji
1.
Z mąki, otrębów, masła,
jajek koncentratu, soli, pieprzu, cukru zagnieść ciasto. Jeżeli
będzie zbyt sypkie można dodać łyżkę zimnej wody. Dodać drobno posiekany słonecznik.
2.
Foremki na babeczki (ok. 20) dobrze wysmarować oliwą i wyłożyć
je ciastem.
PIEC: 17 min. 180° C
3.
Awokado rozrobić widelcem i
dobrze wymieszać z jogurtem, sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
4.
Na przestygnięte babeczki nakładać pastę z awokado i pokrojone na
połówki pomidorki. Ozdobić szczypiorem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz