niedziela, 5 kwietnia 2015

dla wielbicieli czekoladowych przysmaków

 MARSOWE

SKŁADNIKI:
  • 1,5 szklanki mąki
  • 3 łyżki kakao
  • 4 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 0,5 łyżeczki sody
  • 1 szczypta soli
  • 0,5 kostki masła
  • 0,7 szklanki mleka
  • 1 jajko
  • 250 g batonów typu Mars
  • 0,4 tabliczki czekolady


CO I JAK:
1. Roztopić masło.
2. W jednej misce połączyć suche składniki, w drugiej mokre.
3. Do suchej mieszanki dodać większość batoników pokrojonych w kostkę, 
 wlać mokrą część i niezbyt dokładnie wymieszać.
4. Ciasto rozlać do foremek.

PIEC:   17 min.   180° C

5. Resztę z batonów pokroić do ozdoby. Czekoladę roztopić.

6. Do ostygniętych babeczek za pomocą czekolady przytwierdzić kawałki 
batonów. Babeczki dodatkowo pokryć strużkami czekolady.

1 komentarz: