ŚNIADANIOWE
SKŁADNIKI:
- 1 szklanka mąki
- 0,5 szklanki otrębów
- 0,5 szklanki płatków owsianych
- 0,3 szklanki cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 łyżeczki cukru wanilinowego
- 1 szczypta soli
- 2 jajka
- 1 szklanka mleka
- 0,5 kostki masła
- 2 szklanki słodkiej śmietanki
- 1 śmietan-fix
- 2 łyżki cukru wanilinowego
- 1 szklanka owoców jagodowych
CO
I JAK:
1.
Roztopić masło. Dodać do niego mleko i jajka. Dobrze wymieszać.
2.
Połączyć ze sobą suche składniki i wmieszać w nie wymieszane
uprzednio mokre.
PIEC: 27
min. 180° C
3.
Ubić śmietankę z śmietan-fiksem i cukrem wanilinowym.
4.
W babeczkach wydrążyć dziurki, powtykać do nich owoce,
przykryć
bitą śmietaną i udekorować kolejnymi owocami.
Krótka uwaga: Do drążenia dziurek w babeczkach świetnie nadaje się narzędzie do usuwania gniazd z jabłek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz