OWOCOWE
SKŁADNIKI:
- 2 jajka
- 0,5 szklanki brązowego cukru
- 0,3 szklanki oleju
- 2 banany
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1,5 szklanki mąki
- 0,5 łyżeczki sody
- 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżeczki cukru wanilinowego
- 1,5 szklanki mielonego twarogu
- 0,7 szklanki zmiksowanych truskawek
- 3 łyżki cukru pudru
- 2 łyżeczki żelatyny
CO
I JAK:
1.
Jajka ubić z cukrem. Dodać olej.
2.
Banany zmiksować z sokiem z cytryny.
3.
Przesianą mąkę wymieszać z
sodą, proszkiem do pieczenia
i cukrem wanilinowym.
i cukrem wanilinowym.
4.
Do jajek porcjami na zmianę dodawać mąkę i banany. Dokładnie
wymieszać
5.
Ciasto rozlać do foremek.
PIEC: 15
min. 180° C
6.
(Rozmrożone i) zmiksowane truskawki połączyć z cukrem
pudrem i wymieszać z twarogiem.
pudrem i wymieszać z twarogiem.
7.
Żelatynę rozpuścić w minimalnej ilości wody i wymieszać z
masą. Odstawić do lodówki na 2 godziny.
8.
Babeczki
pokryć masą sernikową.
Krótka uwaga: Babeczki dobrze prezentują się udekorowane kolorową posypką.
Ze wzlędu na porę roku (zima) użyłam truskawek mrożonych. W sezonie letnim babeczki te mogą się okazać jeszcze pyszniejsze!
WERSJA DO DRUKU
Krótka uwaga: Babeczki dobrze prezentują się udekorowane kolorową posypką.
Ze wzlędu na porę roku (zima) użyłam truskawek mrożonych. W sezonie letnim babeczki te mogą się okazać jeszcze pyszniejsze!
WERSJA DO DRUKU
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz