czwartek, 21 lutego 2013

dla szukających konkretu


 Z SEREM, SZYNKĄ I KUKURYDZĄ

SKŁADNIKI:
(na 15 babeczek)
  • 0,5 kostki masła
  • 2 jajka
  • 1,5 szklanki jogurtu naturalnego
  • 1 szklanka mąki
  • 1 szklanka mąki razowej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1,5 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka cukru
  • 0,5 łyżeczki pieprzu
  • 2 łyżeczki bazylii
  • 2 łyżeczki tymianku
  • 1 szklanka sera żółtego pokrojonego 
         w kostkę  (ok. 150 g)
  • 1 szklanka szynki pokrojonej w kostkę 
        (ok. 150 g)
  • 1 szklanka kukurydzy


CO I JAK:
1. Roztopić masło.
2. W jednej misce połączyć suche składniki, w drugiej mokre.
3. Do suchej mieszanki wlać mokrą i niezbyt dokładnie wymieszać.
4. Do masy dodać ser, szynkę i kukurydzę.
5. Ciasto rozlać do foremek.


 PIEC:   18 min.   180° C

WERSJA DO DRUKU

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz