Z SEREM, SZYNKĄ I
KUKURYDZĄ
- 0,5 kostki masła
- 2 jajka
- 1,5 szklanki jogurtu naturalnego
- 1 szklanka mąki
- 1 szklanka mąki razowej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1,5 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka cukru
- 0,5 łyżeczki pieprzu
- 2 łyżeczki bazylii
- 2 łyżeczki tymianku
- 1 szklanka sera żółtego pokrojonego
- 1 szklanka szynki pokrojonej w kostkę
- 1 szklanka kukurydzy
CO
I JAK:
1.
Roztopić masło.
2.
W jednej misce połączyć suche składniki, w drugiej mokre.
3.
Do suchej mieszanki wlać mokrą i niezbyt dokładnie wymieszać.
4.
Do masy dodać ser, szynkę i kukurydzę.
5.
Ciasto rozlać do foremek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz