POMARAŃCZOWE Z
ŻURAWINĄ
SKŁADNIKI:
- 0,5 kostki masła
- 1 jajko
- 0,5 szklanki mleka
- 0,5 szklanki soku z pomarańczy
- 2 szklanki mąki
- 4 łyżki cukru
- 1 łyżeczka sody
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 szczypta soli
- 2 łyżki startej pomarańczy
- 0,6 szklanki suszonej żurawiny
CO
I JAK:
1.
Roztopić masło.
2.
W jednej misce połączyć suche składniki, w drugiej mokre.
3.
Do suchej mieszanki wlać mokrą i niezbyt dokładnie wymieszać.
4.
Do masy dodać startą skórkę z pomarańczy i żurawinę.
5. Ciasto rozlać do foremek.
PIEC: 18
min. 180° C
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz