ŁACIATE
SKŁADNIKI:
- 0,5 kostki masła
- 1 jajko
- 1 szklanka mleka
- 2 szklanki mąki
- 0,5 szklanki cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżeczki cukru wanilinowego
- 1 szczypta soli
- 2 szklanki maltikeksów (co to?)
- 0,5 tabliczki czekolady deserowej
- 1 łyżka masła
- 3 łyżki słodkiej śmietanki
CO
I JAK:
1.
Roztopić masło.
2.
W jednej misce połączyć suche składniki, w drugiej mokre.
3.
Do suchej mieszanki wlać mokrą i niezbyt dokładnie wymieszać.
4.
Do masy dodać maltikeksy.
5.
Ciasto rozlać do foremek .
PIEC: 22
min. 180° C
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz