czwartek, 31 stycznia 2013

dla wyrafinowanych smakoszy


 SZWARCWALDZKIE

SKŁADNIKI:
  • 3 jajka
  • 0,4 szklanki cukru
  • 1,3 szklanki mielonych migdałów
  • 1 tabliczka czekolady deserowej
  • 1 szklanka słodkiej śmietanki
  • 2 łyżki curku wanilinowego
  • 1 śmietan-fix
  • 1 szklanka wiśni z kompotu
  • 0,2 szklanki kompotu z wiśni
  • czekolada do dekoracji


CO I JAK:
1. Jajka ubić i połączyć z cukrem.
2. Czekoladę utrzeć na tarce i z mielonymi migdałami wmieszać do masy.
3. Ciasto rozlać do foremek.

PIEC:   17 min.   180° C

4. Każdą babeczkę nasączyć 2 łyżeczkami kompotu i ułożyć na niej po 3 wiśnie.
5. Śmietankę ubić z cukrem wanilinowym i śmietan-fiksem.
6. Babeczki udekorować bitą śmietaną, wiśniami i czekoladą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz