SZWARCWALDZKIE
SKŁADNIKI:
- 3 jajka
- 0,4 szklanki cukru
- 1,3 szklanki mielonych migdałów
- 1 tabliczka czekolady deserowej
- 1 szklanka słodkiej śmietanki
- 2 łyżki curku wanilinowego
- 1 śmietan-fix
- 1 szklanka wiśni z kompotu
- 0,2 szklanki kompotu z wiśni
- czekolada do dekoracji
CO
I JAK:
1.
Jajka ubić i połączyć z cukrem.
2.
Czekoladę utrzeć na tarce i z mielonymi migdałami wmieszać do masy.
3.
Ciasto rozlać do foremek.
PIEC: 17
min. 180° C
4.
Każdą babeczkę nasączyć 2 łyżeczkami kompotu i ułożyć na
niej po 3 wiśnie.
5.
Śmietankę ubić z cukrem wanilinowym i śmietan-fiksem.
6.
Babeczki udekorować bitą śmietaną, wiśniami i czekoladą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz