Z MASŁEM ORZECHOWYM I M&M'SAMI
- 0,25 kostki masła
- 8 łyżek masła orzechowego
- 0,75 szklanki mleka
- 2 jajka
- 1,5 szklanki mąki
- 0,5 szklanki cukru pudru
- 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- o,5 łyżeczki sody
- 1 szklanka M&M'sów czekoladowych
- 1 tabliczka gorzkiej czekolady
- 0,5 tabliczki mlecznej czekolady
- 1 łyżka masła
- 3 łyżki mleka
CO I JAK:
1. Roztopić oba rodzaje masła.
2. W jednej misce połączyć suche składniki, w drugiej mokre.
2. W jednej misce połączyć suche składniki, w drugiej mokre.
4. Odłożyć M&M'sy do dekoracji. Resztę dodać do masy.
5. Ciasto rozlać do foremek.
PIEC: 17 min. 180° C
6. Roztopić czekolady i masło. Dodać mleko.
7. Przestygnięte babeczki pokryć schłodzoną czekoladą i udekorować M&M'sami.
Krótka uwaga: M&M'sy oczywiście można zastąpić Lentylkami lub podobnymi drażami czekoladowymi.
WERSJA DO WYDRUKU
Krótka uwaga: M&M'sy oczywiście można zastąpić Lentylkami lub podobnymi drażami czekoladowymi.
WERSJA DO WYDRUKU
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz