CYTRYNOWE
SKŁADNIKI:
- 1,5 szklanki mąki
- 0,5 szklanki cukru
- 1 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka cukru wanilinowego
- 1 szczypta soli
- 1 szklanka jogurtu
- 2 jajka
- 4 łyżki oleju
- 4 łyżki soku z cytryny
- 3 łyżki startej skórki z cytryny
- owoce do dekoracji
CO
I JAK:
1.
W jednej misce połączyć suche składniki, w drugiej mokre.
2.
Do suchej mieszanki wlać mokrą i niezbyt dokładnie wymieszać.
3.
Do masy dodać skórkę z cytryny.
4.
Ciasto rozlać do foremek. Po środku powtykać owoce, np. czarne
porzeczki.
PIEC: 20
min. 180° C
Wygląda bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
Usuń