MARCHEWKOWE
SKŁADNIKI:
(na 15 babeczek)
(na 15 babeczek)
- 4 jajka
- 0,75 szklanki brązowego cukru
- 0,5 szklanki oleju
- 2 szklanki mąki
- 2 łyżeczki cynamonu
- 1 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody
- 2 szklanki startej marchewki
- 0,6 szklanki orzechów włoskich
- 1 szklanka słodkiej śmietanki
- 2 łyżki cukru wanilinowego
- 1 śmietan-fix
- 0,6 szklanki twarogu mielonego
CO
I JAK:
1.
Jajka ubić z cukrem. Dodać olej.
2.
Przesianą mąkę połączyć z cynamonem, proszkiem do pieczenia
i sodą. Dodać do masy i dobrze wymieszać.
i sodą. Dodać do masy i dobrze wymieszać.
3.
Ciasto połączyć z marchewką i orzechami. Rozlać je do foremek.
PIEC: 22
min. 180° C
4.
Śmietankę ubić z cukrem i
śmietan-fiksem. Wymieszać z twarogiem.
Babeczki udekorować kremem. Można je też ozdobić cienkimi paseczkami
z marchwi.
WERSJA DO DRUKU
Babeczki udekorować kremem. Można je też ozdobić cienkimi paseczkami
z marchwi.
WERSJA DO DRUKU
Wyglądają prześlicznie :) Bardzo lubię ciasta marchewkowe :)
OdpowiedzUsuńMarchewkowe to jest to!
OdpowiedzUsuń