czwartek, 4 lipca 2013

dla łasuchów

 Z MALINAMI I BIAŁĄ CZEKOLADĄ

SKŁADNIKI:

  • 1 szklanka mąki
  • 0,5 szklanki mąki razowej
  • 0,5 szklanki płatków owsianych
  • 0,5 szklanki cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 szczypta soli
  • 1 jajko
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 szklanka mleka
  • 4 łyżki oleju
  • 1 szklanka malin
  • 1 tabliczka białej czekolady



CO I JAK:

1. W jednej misce połączyć suche składniki, w drugiej mokre.
2. Do suchej mieszanki wlać mokrą i niezbyt dokładnie wymieszać.
3. Delikatnie połączyć z malinami i drobno posiekaną czekoladą.
4. Ciasto rozlać do foremek.

 PIEC:   25 min.   180° C




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz