Z
MALINAMI I BIAŁĄ CZEKOLADĄ
SKŁADNIKI:
- 1 szklanka mąki
- 0,5 szklanki mąki razowej
- 0,5 szklanki płatków owsianych
- 0,5 szklanki cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 szczypta soli
- 1 jajko
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1 szklanka mleka
- 4 łyżki oleju
- 1 szklanka malin
- 1 tabliczka białej czekolady
CO
I JAK:
1.
W jednej misce połączyć suche składniki, w drugiej mokre.
2.
Do suchej mieszanki wlać mokrą i niezbyt dokładnie wymieszać.
3.
Delikatnie połączyć z malinami i drobno posiekaną czekoladą.
4.
Ciasto rozlać do foremek.
PIEC: 25
min. 180° C
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz