BIAŁO-CZERWONE: JOGURTOWE Z PORZECZKAMI
SKŁADNIKI:
- 0,7 kostki masła
- 0,5 szklanki cukru pudru
- 3 jajka
- 1,5 szklanki mąki
- 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 0,5 łyżeczki sody
- 2 łyżeczki cukru wanilinowego
- 1 szczypta soli
- 1 szklanka jogurtu naturalnego
- 2 szklanki twarogu mielonego
- 1,5 tabliczki białej czekolady
- 2 szklanki czerwonej porzeczki
CO
I JAK:
1.
Utrzeć masło z cukrem pudrem. Dodać jajka.
2.
Wymieszać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, sodą, cukrem
wanilinowym i solą.
3.
Do masy na zmianę wsypywać
suche składniki i dodawać jogurt.
4.
Ciasto rozłożyć do foremek. Wypełniać je do połowy ich
wysokości. Do foremek rozłożyć pół szklanki porzeczek.
5.
Czekoladę rozpuścić i odstawić do schłodzenia.
6.
Twaróg dobrze wymieszać i dodać do niego białą czekoladę.
7.
Po półgodzinnym chłodzeniu
kremem dekorować babeczki.
Wyglądają wyjątkowo apetycznie :) Uwielbiam czerwone porzeczki :)
OdpowiedzUsuńPrześliczna dekoracja. Śliczna tym bardziej, że naturalna i prosta.
OdpowiedzUsuń