środa, 10 lipca 2013

dla patriotów

 BIAŁO-CZERWONE: JOGURTOWE Z PORZECZKAMI

SKŁADNIKI:
  • 0,7 kostki masła
  • 0,5 szklanki cukru pudru
  • 3 jajka
  • 1,5 szklanki mąki
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 0,5 łyżeczki sody
  • 2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 1 szczypta soli
  • 1 szklanka jogurtu naturalnego
  • 2 szklanki twarogu mielonego
  • 1,5 tabliczki białej czekolady
  • 2 szklanki czerwonej porzeczki


CO I JAK:
1. Utrzeć masło z cukrem pudrem. Dodać jajka.
2. Wymieszać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, sodą, cukrem wanilinowym i solą.
3. Do masy na zmianę wsypywać suche składniki i dodawać jogurt.
4. Ciasto rozłożyć do foremek. Wypełniać je do połowy ich wysokości. Do foremek rozłożyć pół szklanki porzeczek.


Kwaśnie, no właśnie
PIEC:   18 min.   180° C

5. Czekoladę rozpuścić i odstawić do schłodzenia.
6. Twaróg dobrze wymieszać i dodać do niego białą czekoladę.
7. Po półgodzinnym chłodzeniu kremem dekorować babeczki. 
Każdą przykryć czerwonymi porzeczkami.

WERSJA DO WYDRUKU

2 komentarze:

  1. Wyglądają wyjątkowo apetycznie :) Uwielbiam czerwone porzeczki :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Prześliczna dekoracja. Śliczna tym bardziej, że naturalna i prosta.

    OdpowiedzUsuń