środa, 17 lipca 2013

dla stawiających na błonnik

 PORZECZKOWE Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ


SKŁADNIKI:
  • 1 szklanka mąki
  • 1 szklanka mąki pełnoziarnistej
  • 6 łyżek brązowego cukru
  • 1 łyżeczka proszku do piecznia
  • 1 łyżeczka sody
  • 1 szczypta soli
  • 2 jajka
  • 1 szklanka mleka
  • 0,3 szklanki oleju
  • 1,5 szklanki czarnej porzeczki
  • 1 tabliczka białej czekolady




CO I JAK:
1. W jednej misce połączyć suche składniki, w drugiej mokre.
2. Do suchej mieszanki wlać mokrą i niezbyt dokładnie wymieszać.
Kwaśnie, no właśnie3. Delikatnie połączyć z porzeczką i drobno posiekaną czekoladą.
4. Ciasto rozlać do foremek.

PIEC:   22 min.   170° C



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz