CZEKOLADOWE
Z GRUSZKĄ
SKŁADNIKI:
- 0,7 kostki masła
- 1 tabliczka czekolady deserowej
- 2 jajka
- 0,5 szklanki cukru
- 1 szklanka mąki
- 0,5 łyżeczki sody
- 1 łyżeczka pieprzu
- 1 szczypta soli
- 2 gruszki
- 1 tabliczka czekolady deserowej
- 0,5 tabliczki czekolady mlecznej
- 0,5 szklanki słodkiej śmietanki
CO
I JAK:
1.
Masło i czekoladę roztopić. Odstawić do przestygnięcia.
2.
Jajka ubić z cukrem. Dodać czekoladę z masłem
3.
Połączyć ze sobą przesianą
mąkę, sodę, pieprz i sól. Dodać
do masy.
4.
Gruszki pokroić w kostkę i wymieszać z ciastem. Zostawić kilka
cząstek do dekoracji.
5.
Ciasto rozlać do foremek do ok. 2/3 ich wysokości.
PIEC: 17
min. 170° C
6.
Czekoladę roztopić. Stopniowo dolewać do niej śmietankę
i dobrze
wymieszać. Odstawić
do lodówki, aż zgęstnieje (na
ok. pół godziny).
7.
Na przestygnięte babeczki nakładać czekoladę rękawem
Tak, jestem czekoladowym potworem: )
OdpowiedzUsuńTen krem<3
Mmmm wyglądają obłędnie, ten krem szczególnie zachęca :D
OdpowiedzUsuń