poniedziałek, 1 lipca 2013

dla minimalistów

 MINI CYTRYNOWE Z POZIOMKAMI

SKŁADNIKI:
(na 24 babeczki)
  • 2 szklanki mąki
  • 0,8 kostki masła
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 3 łyżki startej skórki z cytryny
  • 2 żółtka


  • 1,5 szklanki słodkiej śmietanki
  • 3 łyżki cukru wanilinowego
  • 1 śmietan-fix
  • 1,5 szklanki poziomek


CO I JAK:
1. Z mąki, masła, cukru pudru, skórki z cytryny i żółtek wyrobić ciasto 
i wstawić je na pół godziny do lodówki.
2. Foremki na babeczki (ok. 24) wyłożyć ciastem do połowy ich
wysokości.

PIEC:   15 min.   180° C

3. Po upieczeniu ubić śmietankę z cukrem wanilinowym i śmietan-fiksem.
4. Babeczki udekorować bitą śmietaną i poziomkami.

WERSJA DO WYDRUKU



1 komentarz: