MINI CYTRYNOWE Z
POZIOMKAMI
SKŁADNIKI:
(na 24 babeczki)
- 2 szklanki mąki
- 0,8 kostki masła
- 3 łyżki cukru pudru
- 3 łyżki startej skórki z cytryny
- 2 żółtka
- 1,5 szklanki słodkiej śmietanki
- 3 łyżki cukru wanilinowego
- 1 śmietan-fix
- 1,5 szklanki poziomek
CO
I JAK:
1.
Z mąki, masła, cukru pudru,
skórki z cytryny i żółtek wyrobić ciasto
i wstawić je na pół godziny do lodówki.
i wstawić je na pół godziny do lodówki.
2.
Foremki na babeczki (ok. 24) wyłożyć ciastem do połowy ich
wysokości.
wysokości.
3.
Po upieczeniu ubić śmietankę z cukrem wanilinowym i
śmietan-fiksem.
przeurocze tartaletki ;) Dziękuję za udział w akcji!
OdpowiedzUsuń