GRECKIE
- 1 szklanka mąki
- 1 szklanka mąki razowej
- 1 łyżeczka cukru
- 0,5 łyżeczki soli
- 2 łyżeczki bazylii
- 1 łyżeczka oregano
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1,5 szklanki jogurtu naturalnego
- 2 jajka
- 5 łyżek oliwy
- 0,5 szklanki pokrojonych na pół oliwek
- 0,5 kostki (150 g) sera feta
- 0,5 szklanki drobno pokrojonych suszonych pomidorów
CO I JAK:
1.
W jednej misce połączyć suche składniki, w drugiej mokre.
2.
Do suchej mieszanki wlać mokrą i niezbyt dokładnie wymieszać.
3.
Do masy dodać oliwki, ser i pomidory.
4.
Ciasto rozlać do foremek.
PIEC: 22
min. 180° C
WERSJA DO WYDRUKU
fajne wytrawne muffinki:)
OdpowiedzUsuńDzięki! :)
Usuń