MIGDAŁOWO-CZEKOLADOWE
SKŁADNIKI:
- 0,5 kostki masła
- 1 szklanka mleka
- 1 jajko
- 1 szklanka mąki
- 1 szklanka tartych migdałów
- 0,5 szklanki cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżeczki cukru wanilinowego
- 1 szczypta soli
- 2 tabliczki czekolady deserowej
- 2 łyżki masła
- 0,5 szklanki migdałów w słupkach
CO
I JAK:
1.
Roztopić masło.
2.
W jednej misce połączyć
suche składniki, w drugiej mokre.
3.
Do suchej mieszanki wlać mokrą i niezbyt dokładnie wymieszać.
4.
Tabliczkę czekolady drobno posiekać i dodać do masy.
5.
Ciasto rozlać do foremek.
PIEC: 22
min. 180° C
6.
Drugą tabliczkę czekolady roztopić i połączyć z masłem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz