sobota, 12 stycznia 2013

dla amatorów czekolady


 MIGDAŁOWO-CZEKOLADOWE

SKŁADNIKI:
  • 0,5 kostki masła
  • 1 szklanka mleka 
  • 1 jajko
  • 1 szklanka mąki
  • 1 szklanka tartych migdałów
  • 0,5 szklanki cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2  łyżeczki cukru wanilinowego
  • 1 szczypta soli

  • 2 tabliczki czekolady deserowej
  • 2 łyżki masła
  • 0,5 szklanki migdałów w słupkach


CO I JAK:
1. Roztopić masło.
2. W jednej misce połączyć suche składniki, w drugiej mokre.
3. Do suchej mieszanki wlać mokrą i niezbyt dokładnie wymieszać.
4. Tabliczkę czekolady drobno posiekać i dodać do masy.
5. Ciasto rozlać do foremek.

PIEC:   22 min.   180° C

6. Drugą tabliczkę czekolady roztopić i połączyć z masłem.
7. Polewą przykryć babeczki i udekorować je migdałami.

WERSJA DO DRUKU


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz