RAFAELLO
SKŁADNIKI:
- 3 jajka
- 0,3 szklanki cukru
- 1,3 szklanki mielonych migdałów
- 1 tabliczka białej czekolady
- 1 szklanka słodkiej śmietanki
- 2 łyżki cukru wanilinowego
- 1 śmietan-fix
- 0,6 szklanki wiórków kokosowych
- 12 rafaello
CO
I JAK:
1.
Jajka ubić i połączyć z cukrem.
2.
Utrzeć czekoladę i wmieszać do masy
z mielonymi migdałami.
3.
Ciasto rozlać do foremek.
PIEC: 15
min. 180° C
4.
Śmietankę ubić z cukrem wanilinowym i śmietan-fiksem. Połączyć
z wiórkami kokosowymi.
5.
Babeczki udekorować bitą śmietaną i rafaello.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz