czwartek, 10 stycznia 2013

dla bujających w kokosowych obłokach


 RAFAELLO

SKŁADNIKI:
  • 3 jajka
  • 0,3 szklanki cukru
  • 1,3 szklanki mielonych migdałów
  • 1 tabliczka białej czekolady
  • 1 szklanka słodkiej śmietanki
  • 2 łyżki cukru wanilinowego
  • 1 śmietan-fix
  • 0,6 szklanki wiórków kokosowych
  • 12 rafaello


CO I JAK:
1. Jajka ubić i połączyć z cukrem.
2. Utrzeć czekoladę i wmieszać do masy 
z mielonymi migdałami.
3. Ciasto rozlać do foremek.

PIEC:   15 min.   180° C

4. Śmietankę ubić z cukrem wanilinowym i śmietan-fiksem. Połączyć z wiórkami kokosowymi.
5. Babeczki udekorować bitą śmietaną i rafaello.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz