niedziela, 6 stycznia 2013

dla lubiących proste rozwiązania


 JABŁKOWO-MIGDAŁOWE


SKŁADNIKI:
  • 0,5 kostki masła
  • 2 jajka
  • 0,75 szklanki mleka
  • 2 szklanki mąki
  • 3 łyżki cukru
  • 3 łyżeczki cynamonu
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody
  • 1 szczypta soli
  • 2 jabłka
  • 0,5 szklanki płatków migdałowych



CO I JAK:
1. Roztopić masło.
2. W jednej misce połączyć suche składniki, w drugiej mokre.
3. Do suchej mieszanki wlać mokrą i niezbyt dokładnie wymieszać.
3. Do masy dodać obrane i pokrojone w kostkę jabłka i większość płatków migdałowych.
4. Ciasto rozlać do foremek i posypać resztą płatków.


PIEC:   22 min.   180° C

WERSJA DO DRUKU

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz