piątek, 18 stycznia 2013

dla niezdecydowanych


 CZARNO-BIAŁE Z WIŚNIAMI

SKŁADNIKI:
  • 2 szklanki mąki
  • 0,5 szklankiu cukru
  • 1 łyżeczka sody
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 szczypta soli
  • 1 szlanka mleka
  • 2 jajka
  • 4 łyżki oleju
  • 2 łyżki kakao
  • 1 tabliczka białej czekolady
  • 1 tabliczka czekolady deserowej
  • 1 szklanka wiśni


CO I JAK:

1. W jednej misce połączyć mąkę z cukrem, sodą, proszkiem do pieczenia i solą, 
a w drugiej mleko z jajkami i olejem.
2. Do suchej mieszanki wlać mokrą i niezbyt dokładnie wymieszać.
3. Masę podzielić na pół. Do jednej połowy wmieszać kakao i drobno posiekaną 
czekoladę deserową, a do drugiej drobno posiekaną białą czekoladę.
4. Do foremek rozlać masę białą, wetknąć w nią wiśnie i przykryć masą czarną. 
Obie masy lekko wymieszać patyczkiem.

PIEC:   17 min.   180° C

WERSJA DO DRUKU

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz