POMARAŃCZOWO-TRUFLOWE
SKŁADNIKI:
- 2 szklanki mąki
- 0,3 szklanki cukru
- 2 łyżki kakao
- 2 łyżeczki cynomonu
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody
- 1 szczypta soli
- 0,5 kostki roztopionego masła
- 0,5 szklanki mleka
- 0,5 szklanki soku z pomarańczy
- 1 jajko
- 3 łyżki skórki z pomarańczy
- 1 tabliczka białej czkeolady
- 2 łyżki soku z pomarańczy
- 2 łyżki śmietany
- 2 łyżki skórki z pomarańczy
- 1 tabliczka czekolady deserowej
- 2 łyżki śmietany
- 2 łyżeczki cukru pudru
- 5 herbatników
- 3 łyżki kakao
CO
I JAK:
1.
W jednej misce wymieszać mąkę, cukier, kakao, cynamon, proszek do
pieczenia, sodę i sól, a w drugiej masło, mleko, sok, jajko i
startą skórkę.
2.
Połączyć ze sobą suche i
mokre składniki. Rozlać do foremek.
PIEC: 27
min. 180° C
3.
Białą czekoladę roztopić w kąpieli wodnej i połączyć z
sokiem, śmietaną
i startą skórką. Wstawić na 0,5 godziny do
lodówki.
4.
Czekoladę deserową roztopić
w kąpieli wodnej, wymieszać ze śmietaną
i cukrem pudrem oraz
dodać pokruszone herbatniki. Wstawić na 0,5 godziny
do lodówki. Z
masy uformować serca i obtoczyć
je w kakao.
5.
Na przestygnięte babeczki nałożyć polewę z białej czekolady i
udekorować
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz