Z TWAROŻKIEM I
ŁOSOSIEM
- 4 sklanki mąki
- 1,75 kostki masła
- 4 żółtka
- 2 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka cukru
- 2 łyżki jogurtu
- 3 szklanki twarogu mielonego
- 0,3 szklanki jogurtu
- 0,3 szklanki majonezu
fot. Sonia Łomnicka |
- 2 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka pieprzu
- 2 łyżeczki tymianku
- ok. 10 ogórków konserwowych
- 1 natka pietruszki
- 2 płaty (po 100 g) łososia wędzonego
CO
I JAK:
1.
Z mąki, masła, żółtek, soli, cukru i jogurtu wyrobić ciasto,
podzielić na pół i wstawić na godzinę do lodówki.
2.
Foremki na babeczki (ok. 40) dobrze wysmarować roztopionym
masłem i
wyłożyć warstwą ciasta (najłatwiej podzielić uprzednio
ciasto na 40 kuleczek).
ciasto na 40 kuleczek).
3.
Twaróg połączyć z jogurtem, majonezem, solą, pieprzem i
tymiankiem.
4.
Ogórki pokroić w drobną kostkę, posiekać połowę pietruszki i
dodać
do twarożku. Łososia pokroić na cienkie paski, z reszty
pietruszki oddzielić listki.
5.
Na ostygnięte babeczki nakładać po łyżce twarożku, zwiniętym
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz